koptelefoon

 

Informatie koptelefoons

Over het kopen van de beste koptelefoon (hoofdtelefoon) en de beste oortjes hebben we de volgende informatie
beschikbaar:

hoofdtelefoon

Informatie over koptelefoons (hoofdtelefoons)

Hoofdtelefoons (meestal wat respectloos koptelefoons genoemd) heb je in heel verschillende soorten en voor heel verschillende toepassingen.

Thuis naar muziek luisteren
Grote koptelefoons, die over de oren vallen, werden aanvankelijk bijna alleen maar gebruikt om naar muziek te luisteren. De audio-kwaliteit van deze hoofdtelefoons is dan ook heel belangrijk, maar ook het draagcomfort en de mate waarin de omgeving niet “meegeniet” van de muziek die je luistert.

Koptelefoon voor je smartphone
Grote koptelefoons komen we de laatste tijd echter ook veel vaker op straat tegen. Bij smartphones wordt ook steeds vaker van een over-ear koptelefoon gebruik gemaakt. De geluidskwaliteit van zo’n “echte” hoofdtelefoon is nou eenmaal veel beter dan die van de oortjes die eigenlijk voor de smartphone bedoeld zijn.

Game koptelefoons
Een derde toepassing voor hoofdtelefoons is die voor games. Games stellen eigen eisen aan de koptelefoon. Een goede koptelefoon voor gamers is voorzien van een microfoon om te kunnen chatten onder het gamen. Meestal spreekt men dan ook bij koptelefoons voor gamers over een headset. Voor PC gamers en consoles als de Playstation en Xbox zijn er volop game headsets te koop.

Draadloze koptelefoons
Een groot verschil tussen koptelefoons is of deze draadloos zijn, of zijn voorzien van een snoer. Draadloze koptelefoons werkte vroeger altijd via een zender die je met een draad aan de audiobron (bijvoorbeeld de stereoset of de televisie) plaatste. Maar tegenwoordig werken de meeste draadloze hoofdtelefoons via Bluetooth. Maar natuurlijk moet dan niet alleen de koptelefoon maar ook de audio-bron Bluetooth ondersteunen.

Hierboven vind je links naar alle informatie over koptelefoons.