fietsendrager tips informatie

InformatieĀ fietsendragers

We hebben voor jou onderstaande nuttige informatie verzameld voor bij het kopen van een fietsendrager.

HieronderĀ nog wat tips voor bij het kopen van eenĀ fietsendrager.

Fietsendrager tips

  • Hou er rekening mee dat een elektrische fiets zwaarder is dan een “gewone” fiets. Niet alle fietsdragers zijn geschikt om er meerdere e-bikes mee te vervoeren. Let er bij aanschaf goed op wat het draagvermogen van de fietsendrager is.
  • Haal de accu altijd van de elektrische fiets af (als dat kan) als je hem op de fietsendrager vervoert. Dat scheelt aanzienlijk in het gewicht, vooral bij meerdere e-bikes.
  • Je hebt fietsendragers voor op de trekhaak, voor op dak en voor op de achterklep. De meeste fietsdragers zijn voor op de trekhaak. Koop je een fietsendrager voor op de trekhaak, let er dan op dat je deze (met fietsen en al) kan wegklappen zodat je nog goed bij de achterbak kan.
  • Vooral bij (zware) elektrische fietsen is het handig als je een oprijgoot hebt. Hiermee rij je de fietsen op de fietsendrager en hoef je ze niet te tillen.
  • Thule, Hapro, Uebler, Pro User, Twinny Load en Spinder zijn goede merken voor een fietsendrager. Kijk bij de bovengenoemde fietsendrager testen welke fietsendragers het best uit tests zijn gekomen. Het betreft tests van onder andere de ANWB en de Consumentenbond.
  • Bij de bovengenoemde beste winkels om een fietsendrager te kopen vind je ook een Fietsendrager Keuzehulp. Deze vertelt je precies welke fietsendrager aan jouw wensen en eisen voldoet. Wil je bijvoorbeeld een fietsendrager voor e-bikes? Wil je meer dan twee fietsen kunnen vervoeren? Wil je een fietsendrager die geen trekhaak nodig heeft? Geef je wensen op en de Fietsendrager Keuzehulp geeft je de geschikte fietsdragers.

Foto’s: Thule