Informatie stadsfietsen

Over fietsen hebben we de volgende informatie
beschikbaar:

Hieronder nog wat extra informatie over fietsen.


stadsfiets

Maar wat is een stadsfiets?

Laat je niet op het verkeerde been zetten door de naam stadsfiets. Een stadsfiets is heus niet alleen voor ritjes in een stad of dorp. In feite is een stadsfiets een “gewone”fiets. Een fiets gemaakt voor het dagelijks gebruik. Voor het doen van een boodschap en om naar school of werk te fietsen. En een fietstochtje in het weekend is voor een goede stadsfiets heus geen probleem.

De meeste stadsfietsen zijn gemaakt van licht aluminium en voorzien van enkele versnellingen. Van een heuvel of straffe tegenwind heb je dus met zo’n goede stadsfiets niet te duchten. Zo goed als alle Hollandse fietsfabrikanten maken stadsfietsen, bijvoorbeeld Gazelle, Sparta, Cortina, Batavus en BSP. Maar ook internationale merken als Giant hebben vaak echt Hollandse stadsfietsen in hun collectie.

Bij bovenstaande links vind je alle informatie over stadsfietsen. Je kunt er fietsentests lezen, de beste en goedkoopste winkels voor een goede stadsfiets vinden en heel veel informatieve artikelen lezen over stadsfietsen en andere fietsen. Alle informatie om de beste stadsfiets online te kopen.