Informatie transportfietsen

Over transportfietsen hebben we de volgende informatie
beschikbaar:

Hieronder nog wat extra informatie over transportfietsen.


transportfiets

Wat is een transportfiets?

De transportfiets is een echt Hollandse retro fiets. Vroeger had je de bakkersfiets, de slagersfiets en de kruideniersfiets waarmee de boodschappenjongen de boodschappen rondfietste. Van deze fietsen, voorzien van een grote mand of krat, is de moderne transportfiets afgeleid.

Ja moderne transportfiets, want hoewel deze fietsen er op het eerste gezicht heel klassiek uitzien voldoen ze vaak aan de modernste eisen. De echte klassieke transportfiets is zwaar (van staal) en heeft geen “overbodige” luxe zoals vering en versnellingen. Maar bij de moderne transportfiets is dat vaak anders.

De hedendaagse transportfiets is niet zelden voorzien van versnellingen, handremmen, vering en andere comfortabele luxe die het fietsen op zo’n transportfiets een stuk aangenamer maken. Deze fietsen zijn dan ook zeer in trek. Vooral studenten zijn er dol op.

Door hun voordrager zijn ze reuze functioneel. Plaats er een krat of mand op en je neemt je schooltas, boodschappen of andere spullen probleemloos mee.

Bij de links hierboven vind je alle informatie over transportfietsen. Van de beste merken en de beste aanbieders tot tests van transportfietsen door deskundige testteams. Deze kunnen je precies vertellen wat de beste transportfiets is. De beste transportfiets om online te kopen!