smart tv

Informatie smart tv’s

Over smart televisie toestellen:

Hieronder nog wat extra informatie over smart televisies.

smart televisie

Wat is een smart tv?

Een smart TV is een televisie die verbonden kan worden met je thuisnetwerk, en zodoende ook indirect met internet. Dit maakt tal van internet-functies beschikbaar op je televisie zoals video on demand (Netflix, HBO, Videoland e.d.), YouTube en internetradio, maar bijvoorbeeld ook mailen, gamen en browsen. Ook kun je met een smart TV mediabestanden als video’s, foto’s en muziek die op je lokale netwerk aanwezig is afspelen.

Bijna alle nieuwe televisies die nu verkocht worden zijn smart televisies.

 

Hoe verbind je een smart TV met je netwerk en internet?

De verbinding met internet verloopt (normaal gesproken) via je thuisnetwerk. Voordeel is dat je dan ook vanaf de computers en andere apparaten in het netwerk media naar de televisie kunt streamen. De verbinding verloopt via ethernet (een netwerkkabel), maar kan vaak ook via WiFi, indien de smart TV dat ondersteund. Een bekabelde verbinding is sneller en stabieler en daardoor aan te raden.

 

Hoe bedien je een smart TV?

Een smart TV kun je bedienen via de afstandsbediening. Vaak wordt er een tweede (uitgebreidere) afstandsbediening meegeleverd voor de internet functies. Type je veel tekst op je smart TV? Bijvoorbeeld omdat je de mail of de browser op de televisie veel gebruikt? Dan kan het handig zijn een draadloos bluetooth toetsenbord te gebruiken. Dat tikt veel sneller en makkelijker dan de afstandsbediening. De smart TV moet dan wel bluetooth ondersteunen.

Kijk voor meer informatie over smart TV’s bij de gelinkte artikelen hierboven.