Informatie klussen

Over het klussen in huis en tuin hebben we de volgende informatie en tips
beschikbaar:


klussen-tips-informatie

Beste klusgereedschap en klusbenodigdheden online kopen

Om goed te kunnen klussen is er goed klusgereedschap en goede materialen nodig. Of het nu elektrisch gereedschap of handgereedschap betreft, natuurlijk wil je het beste voor je geld. Daarom hebben wij hier alle belangrijke informatie over klussen en klusgereedschap verzameld.

Hierboven vind je links naar websites met klusinformatie en klustips, maar ook naar tests van gereedschap (o.a. door de Consumentenbond) en de beste en goedkoopste aanbieders om gereedschap en andere klusbenodigdheden te kopen.

Het is behoorlijk prijzig om voor iedere klus een vakman te laten komen. In het weekend slaan vele Nederlanders daarom aan het klussen. Daarbij kan het gaan om simpele klussen als schilderen of het ophangen van een foto, maar ook om ingewikkeldere klussen die je gerust als verbouwing mag beschouwen.

Klussen als hobby

Maar wist je dat dit doe het zelven pas in de jaren zestig en zeventig populair is geworden? Voor die tijd was het veel gebruikelijker om ook voor de meer eenvoudigere klussen een vakman te laten komen. En in die tijd deed men ook niet zoveel aan het inrichten van het huis. De komst van de grote bouwmarkten zorgde voor een verandering.

Door de bouwmarkten kwamen de bouwmaterialen en klusbenodigdheden veel beter binnen bereik van het grote publiek. Bovendien kregen mensen vanaf de jaren zestig veel meer vrije tijd, en vrije tijd is nodig om te kunnen klussen.

Later deden woonprogramma’s op de televisie (niet voor niets mogelijk gemaakt door bouwmarkten) en woontijdschriften de rest. Deze programma’s en tijdschriften zorgde er voor dat mensen echt warm gingen lopen voor verbouwingen en het inrichten van hun huis. Klussen werd toen echt leuk!